Απομιμήσεις

Οι κίνδυνοι των απομιμήσεων και πώς μπορείτε να τις εντοπίσετε

 

Το Rainbow Loom® (με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ αριθ. 8.485.565 και εκκρεμή διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας) έχει δοκιμαστεί ώστε να συνάδει με τα πρότυπα ασφάλειας παιχνιδιών της ASTM και του CPSIA από εργαστήρια διαπιστευμένα στις ΗΠΑ.

Οι απομιμήσεις δεν συνάδουν με κανένα από τα πρότυπα ασφαλείας παιχνιδιών της ASTM, του CPSIA, της EU ή της Ιαπωνίας.

 

Οι απομιμήσεις μοιάζουν πολύ με το πρωτότυπο/αυθεντικό προϊόν. Πωλούνται σε διαδικτυακά καταστήματα και περίπτερα σε όλη τη χώρα με στόχο ανυποψίαστους καταναλωτές.

1st_apomimiseis

2nd_apomimiseis

Όπως βλέπετε, οι απομιμήσεις έχουν την ίδια ονομασία με το δικό μας προϊόν και έχουν πολύ μικρές διαφορές στη συσκευασία που είναι σχεδόν πανομοιότυπη, έτσι, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσετε το αυθεντικό προϊόν από την απομίμηση. Οι απομιμήσεις είναι κατώτερης ποιότητας, δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά σας και δεν έχουν περάσει από δοκιμές σύμφωνα με τα Κρατικά Πρότυπα Ασφαλείας Παιχνιδιών (ενδέχεται να περιέχουν μόλυβδο και άλλες επικίνδυνες ουσίες). Πολλά διαδικτυακά καταστήματα χρησιμοποιούν φωτογραφίες του αυθεντικού Rainbow Loom® στους καταλόγους τους αλλά αποστέλλουν απομιμήσεις στους πελάτες.

 

Παρακαλείσθε να κάνετε τις αγορές σας από τους εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές μας ή την ιστοσελίδα μας για να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε αυθεντικά προϊόντα Rainbow Loom®.

 

Οι απομιμήσεις δεν είναι ασφαλείς – αν σπάσουν οι άκρες τους είναι αιχμηρές

3rd_apomimiseis

4th_apomimiseis

5th_apomimiseis

6th_apomimiseis

7th_apomimiseis

8th_apomimiseis

Αν έχετε αγοράσει προϊόν απομίμησης, παρακαλείσθε να το αναφέρετε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο http://www.efpolis.gr/ ή στο τηλέφωνο 1520 (χωρίς χρέωση από σταθερό).

Θα πρέπει να παρέχετε τις ακόλουθες πληροφορίες:
1.            Όνομα καταστήματος
2.            Διεύθυνση ή τοποθεσία καταστήματος (ιστοσελίδα αν η αγορά έγινε από ηλεκτρονικό κατάστημα)
3.            Ημερομηνία αγοράς

Μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας αν το επιθυμείτε.

Μπορείτε να κάνετε αντιστροφή χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας ώστε να πάρετε πίσω τα χρήματά σας. Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rainbow-loom.gr. Το σημαντικότερο είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το προϊόν απομίμησης για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Το αυθεντικό προϊόν προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Σε περίπτωση αγοράς προϊόντος απομίμησης θα επιθυμούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να προβούμε στις κατάλληλες νόμιμες ενέργειες προστασίας του προϊόντος αλλά και του καταναλωτή.